teraz to co sobote sie spotykamy tylko trzeba pisac ze sie bedzie :szeroki_usmiech
O2 szlejące wskaźniki temperatury otoczenia i poziomu paliwa
Zwiń
X
-
O2 szlejące wskaźniki temperatury otoczenia i poziomu paliwa
Mam O2 kombi BXE z 2008r przebieg 165tysi. Wczoraj oszalała elektryka.Temperatura otoczenia zjechała w dół pokazuje od -1,5 do 8 stopni. W tym samym też czasie wskaźnik poziomu paliwa opadł na 0.Był magik z kompem i wyskakuje komunikat zwarcie do +.Były przez to tez momenty że nie można było uruchomić klimatyzacji (półautomatycznej) a 18-go chcemy jechać na wczasy gdzie jest cieplej niż u nas. Bezpieczniki są ok.Miał ktoś z was taki problem.Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny.Może ktoś wie gdzie znajduje się czujnik temperatury otoczenia.Będę wdzięczny za jakieś sugestie i podpowiedzi.EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737
-
-
jeżeli chodzi o lokalizacje czujnika temperatury zewnętrznej znajduje się w przednim pasie na wysokości kratki od halogenów lewa strona samochodu. A do licznika miałem wariujący wskaźnik paliwa w swojej octavii. Na początku myślałem ze to pływak w baku a okazało sie że złącze w liczniku. Wyciągnolem licznik styki oczyściłem "kontakt 60" złożyłem i u mnie wszystko ok. Może jakiś przewód masz przearty z tyłu (to jest tylko mój pomysł). Miłego urlopu i pogody przede wszystkim.Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo, poobserwuję i jak nie będzie lepiej trzeba będzie poszukać.
[ Dodano: Sob 11 Sie, 12 21:32 ]
I dalej kicha. Dziś auto postało na parkingu .Trochę popadał na nie deszcz. Pierwsze uruchomienie -poziom paliwa '"0" mimo pełnego zbiornika i temperatura otoczenia minus 15stopni jak ruszyłem temperatura zaczęła rosnąć do +15-17 stopni. Po zgaszeniu ponownym uruchomieniu temp. w normie i wskazania paliwa w normie czyli pełno .Ale nie udało mi się ani razu uruchomić klimatyzacji. Po odnalezieniu czujnika temperatury w zderzaku po prawej stronie w kratce obok przeciwmgielnego i po jego wypięciu po kilku sekundach uruchamia się sam wentylator chłodnicy a na wyświetlaczu w miejscu temperatury 3 kreski i klimatyzacja też się nie uruchamia.
Moje pytanie czy klimatyzacja posiada dodatkowy czujnik temperatury czy pobiera o temperaturze info z innego czujnika skoro ten w zderzaku pokazuje normalną a i tak klima się nie uruchamia. Z którego czujnika klima zimą bierze info o tym by się nie uruchamiać? Miał ktoś podobny problem?
Widzę analogię w tych usterkach że dzieje się tak po opadach deszczu .Czy jest gdzieś jakaś wiązka która narażona jest na wciekanie w nią deszczówki i generowanie takich usterek. Może miał ktoś z was podobny problem?EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737
Komentarz
-
Komentarz